Vi åbner med udstilling igen d. 24. marts kl. 14-16 2024! Der vil være særlige åbningstider i ferier og helligsdage. Find det her på siden! Hold øje med evt. spontane arrangementer. Kontakt 21419030 / 28574809 Find os ligeledes på Facebook eller Instagra
Tilbage til alle udstillinger

Årøsund portrætter ved Finn Birkelund og Marie Gregersen

09 okt 2022 - 30 okt 2022

Finn Birkelund, kunstmaler fra Brande med eet ben i Brande og eet ben i Årøsund står i denne udstilling bag egen fortolkning af Marie`s foto og interviewes af 10 Årøsund borgere i alderen 8-100 år. Finn har i år modtaget Ikast-Brandes kulturpris og er med i en ny bog, der giver en historisk rejse med Finn med ombord som Brandes lokale kunstner og aktivist. Finn er et intenst menneske og det kan ses i hans farver,malerier, fade, vaser og keramik . En ægte begejstring for natur, mennesker, kvinder, poetiske udtryk. Finn kan godt li at lade sig udfordre og det sker også her hvor han har taget på sig at gengive fotos af lokale borgere på lærreder. Finn har før udstillet i Årøsund Galleri med stor tiltrækning. Kommer man til Brande vil man se mange af Finns aftryk på de mange gavlmalerier.

Marie Gregersen er bla autodidakt kunst fotograf , iværksætter og aktiv kultur aktivist. Marie elsker at gå på selektiv jagt efter særlige fotografiske øjeblikke eller lade sig overraske hvad øjet og hjertet falder over midt i nuet,over og under os. Marie er tilflytter til Årøsund, har boet mange år i og omkring Haderslev og kommer oprindelig fra landsbyen Frøslev. Marie er som Finn nysgerrig på mennesker og historier, vedholdende og lader sig berører af livets store som små forunderligheder. 

Det er der nu kommet en fælles udstilling ud af . En lokalhistorisk udstilling, hvor udvalgte Årøsund borgere har fået muligheden for at fortælle lidt om hvorfor de er i Årøsund, hvorfor er de kommet tilbage og hvad  har værdi for dem i et  landdistrikt tæt ved vandet.  Vi håber at de med deres mod til at være med, lade sig udstille og bidrage med billeder og historik vil kunne give mulige spejlinger og reflektioner hos beskueren.

Interviewene, kopier af de fotografiske portrætter og foto af malerierne vil efterfølgende blive sendt til historisk landsarkiv til gavn for efterkommere og andre interessenter .

Rigtig god fornøjelse!

Jørn og Marie, Årøsund Galleri

Kunstnerens hjemmeside Bliv medlem af støtteforening
  • Dato: 09 okt 2022 - 30 okt 2022
  • Sted:Aarøsund Galleri
  • Fernisering:Fernisering søndag d.9.10 kl. 15-17

Aarøsund Galleri © 2019. Alle rettigheder forbeholdes
Fortrolighedspolitik​​