Vi åbner med udstilling igen d. 24. marts kl. 14-16 2024! Der vil være særlige åbningstider i ferier og helligsdage. Find det her på siden! Hold øje med evt. spontane arrangementer. Kontakt 21419030 / 28574809 Find os ligeledes på Facebook eller Instagra
Tilbage til alle udstillinger

Finn Birkelund og Lene Schauman udstiller i Aarøsund Galleri 24.marts – 5. maj 2024

24 mar 2024 - 05 maj 2024

Sæson 2024 åbner d. 24. marts med en fælles udstilling leveret af Brande kunstneren Finn Birkelund og Lene Schauman fra Aarøsund. Lene  og Finn danner par og finder glæde og inspiration i at dele malerkunstens univers med hver deres udtryk og alligevel ligheder.

Lene Schauman malede sit første portræt af sin hund da hun var 14 år, holdt en lang pause og tog så ellers fat i croquis, portræt og akvarel kurser hos bla Ole Gundtoft og Kirsten Schrøder efterfulgt af billedkunst på seminariet. Lene har  været med i Sønderjysk Malersammenslutning, haft særudstilling i Vojens og Brande.

” jeg er inspireret af bygninger, natur, tegneserier og af f.eks Carl Barks, Edward Hopper, Anna Ancher og Finn Birkelund, hvilken jeg har en fantastisk sparring med”

Lene Schauman – 23398821

Finn Birkelund udstiller for 3. gang i Aarøsund Galleri og vi glæder os til at se, hvad der optager ham nu i, med eller udenfor tidens trend. 

Finn er født 1946 i Brande. Maler. Han er uddannet på Århus Kunstakademi fra 1972-74, hvor han blandt andet blev undervist af Bjarne Nielsen og Mogens Gissel. Han gik også på Det Jyske Kunstakademi i Århus fra 1974-75 hos Egon Bjerg og Ole Heerup. 

I mange af Finn Birkelunds malerier er der noget genkendeligt. Det kan være et ansigt, en kvindekrop eller naturen. Disse figurer gengives ofte med en sort kontur, i et ekspressivt formsprog og med et væld af farver. Derved skaber Birkelund stemningsfulde malerier, hvor klare og stærke farver synes at gøre fladen levende og vibrerende. 

Finn Birkelund havde sin første soloudstilling på Brande Bibliotek i 1982. Han har siden haft flere soloudstillinger i Danmark og har medvirket på flere gruppeudstillinger både i Danmark og i udlandet. Han har lavet flere udsmykninger i det offentlige rum. Blandt andet i Brande, hvor han har lavet Sagnet om Brande kirkes tilblivelse i 1985 og 1999 samt Røde Anne i Birkelund i 2013. Finn har de sidste par år haft forskellige typer bestillinger bla “at dekorere værelser på Hotel Dalgas i Brande med stor succes. I 2022-23 blev der udgivet bogen “Branditten Finn Birkelund ” hvor Finns kunstnerliv er flettet sammen med Brandes historie.

Se mere på www.finnbirkelund.dk

Det gode det sande og det skønne, Romantikkens tre parametre. Rækkefølgen er vel ligegyldig, er den ene af de tre til stede, er det Romantikkens ide at de to følger trop.

Har skrevet om dette før, de tre parametre har altid, i mit voksenliv, stået for mig som noget at stræbe efter, i æstetikken såvel som i etikken, men er efterhånden blevet klar over at jeg ikke længere leder efter, søger efter sandhed, det gode og det skønne – braser nemlig ind dem hele tiden, møder dem konstant i nuet, eller om I vil i et flow af øjeblikke.

Finn Birkelund

 

Velkommen til årets første udstilling!

Jørn og Marie –  Aarøsund Galleri.

Kunstnerens hjemmeside Bliv medlem af støtteforening
  • Dato: 24 mar 2024 - 05 maj 2024
  • Sted:Aarøsund Galleri, åbent lørdag/søndage kl. 14-17 , i ferieuger og efter aftale. Hold øje med facebook og instagram ift tider.
  • Curators:Fernisering 24. marts kl. 14-17

Aarøsund Galleri © 2019. Alle rettigheder forbeholdes
Fortrolighedspolitik​​